Ik zie mijn baan in de zorg niet als werk

Rolinda (49 jaar) heeft een gezin en woont in Harskamp, gemeente Ede.  Vorig jaar startte zij met de twee-jarige opleiding Verzorgende IG maatwerk gericht op ouderen. Je leert in twee jaar alles wat daarbij komt kijken. Denk ook aan koken, burgerschap, kraamzorg, gehandicaptenzorg, anatomie en kennis van ziektebeelden. Vroeger had zij nooit gedacht om nog een opleiding te gaan doen maar zij is gelukkig met deze stap. Iedereen die geïnteresseerd is in een baan of opleiding is van harte welkom op de Zorg & Welzijn meet & Greet aankomende dinsdag bij Technova College in Ede.

Rolinda vertelt: ‘’Ik werk 24 uur per week en zit 1 dag in de week op school. Het is leuk om in een klas te zitten met leerlingen van dezelfde leeftijdsgroep. Vroeger op school deden we alles met pen en papier en nu dus alles op de computer. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dat schept een band. Iedereen heeft er ook van alles naast zoals het runnen van een gezin’’.

Achtergrond
‘'Vroeger zat ik op de huishoudschool en werkte later in de huishouding bij ouderen, daarna stopte ze met werk toen ze kinderen kreeg. Ik was wel actief in de avonduren maar toen alle kinderen op school zaten, wilde ik weer aan de slag met een baan. Ik heb 5 jaar als zorgassistente gewerkt, en na het volgen van de opleiding als helpende plus, wilde ik graag nog wel een stapje verder’’.

Waardevol
‘’Ik vind het mooi om ouderen mensen een mooie oude dag te geven. Soms is het een uitdaging om mensen die zware dementie hebben een waardevolle dag te geven.  Ik zie veel mensen opleven, ook onder elkaar. Dat vind ik een mooie omgeving om te werken. Mensen zijn toch vaak eenzaam thuis. Vaak bij de start is het voor mensen lastig om naar een verzorgingstehuis te gaan maar als de stap eenmaal gezet is zie je mensen echt gelukkiger worden’’.

Diploma
‘’Ik vind mijn werk bij Bethanië heel leuk en zie het eigenlijk niet als werk. Soms vind ik het jammer dat er minder tijd is voor een praatje voor de mensen. Maar de aandacht en de zorg die we kunnen geven, daar doe ik het voor. Ik vind het echt de moeite waard en hoop dat ik het tot mijn pensioen kan doen. En straks dus met een mooi diploma’’, lacht Rolinda.

Meet & Greet
Ben je geïnspireerd geraakt en nieuwsgierig naar een baan of opleiding in de Zorg & Welzijn? Kom naar de Meet & Greet op dinsdag 22 november van 18:30 uur tot 21:00 uur.